Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Sannicolau Mare, care va avea loc sâmbătă, 1 iunie . Organizatorii campaniei, Primăria Sannicolau Mare și Serviciul Local de Colectare Timiș, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
Cum colectăm DEEE?
Pe 1 iunie, cetățenii din Sannicolau Mare au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: pe 1 iunie, între orele 10.00-15.30, 5 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare va fi amenajate in urmatoarele locuri :
- Platou Parcare Stadion
- Platou Gradinita Str. Nufarului
- Platou Bloc ANL str. Panselelor
- Platou Intersectia str. Eftimie Murgu cu str. Andrei Saguna
- Platou intersectia str. 9 Mai cu str Oituz
Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot castiga prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe data 1 iunie 2019 in Parcarea de la stadion, începând cu ora 16.30. Premiile sunt: 3 cafetiere, 3 mixere,3 fiare de calcat. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Timiș, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.
De ce trebuie să colectăm DEEE?
Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 FIECARE om va deține în medie 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.
Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.
Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.
Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.ro, www.colecteaza.ro și pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.
Persoana de contact: Hornea Marcel
Telefon: 0724 602 733