Toate ansamblurile folclorice din orașul Sânnicolau Mare: Ansamblul sârbesc “Sfântul Sava“ însoțit de coordonatoarea Mândran Natalia, Ansamblul maghiar “Kekibolya“ însoțit de coordonatorii Bartok Bela și Lepuș Eniko, Ansamblul german “Buntes Sträußchen“ coordonat de Dietlinde Huhn și Hansi Muller și Ansamblul folcloric românesc “Doina“ coordonat de Luchin Adriana au participat sâmbătă, 15 decembrie, la “Ziua naționalităților și Seara de Colinde”, un eveniment cu tradiție organizat de comunitatea românilor din Mako.
În deschiderea momentelor artistice pregătite de artiștii sânmiclăușeni, Mândran Natalia, consilier local, a salutat publicul în numele Consiliului Local Sânnicolau Mare și a transmis cele mai calde urări din partea lui Dănuț Groza, primarul orașului nostru.
Ansamblul sârbesc “Sfântul Sava“a deschis programul cu o suită de dansuri sârbești din zona luncii Mureșului Inferior, apoi a urmat apoi ansamblul maghiar “Kekibolya“ cu dansuri din Câmpia de Sud a Ungariei, zona Szeged-Mako-Sânnicolau Mare. Șvabii noștri, Ansamblul german “Buntes Sträußchen“ au prezentat publicului un dans german din Sânnicolau Mare, iar Ansamblul folcloric românesc “Doina“ a încununat participarea orașului nostru la eveniment. Intrarea colindătorilor s-a facut din capătul sălii, fiind anunțați de dube și însoțiți de orchestra în a cărei componență au fost: Cipoș Alexandru, Munteanu Daniel, Chiu Cristian, Bican Cristian și Fabian Mureșan. Aceștia au colindat “O, ce veste minunată“ și “Hai ficiori cu dubele“. Solistul vocal Goia Aurelian a interpretat cântecul “Nu-mi uit rădăcinile”, iar la final, dansatorii au jucat o suită de dansuri din câmpia bănățană din care nu a lipsit “Sorocu’ lu’ Bobală de la Sâmiclăuș”. Mulțumim pentru invitație și pentru ospitalitate Iuliei Birta.